ההליקובקטר חזר? הוא לא יהרוס לכם את האירוע!

אם יש לכם היסטוריה של הליקובקטר, נראה שאתם כבר מכירים את סך התופעות, או לפחות את חלקן. נראה שאתם כבר יודעים כיצד זה מרגיש שפתאום מופיעים כאבים חדים בבטן (לאורך זמן החיידק פוגע בשכבת ההגנה של הבטן) וכיצד זה מרגיש שפתאום סובלים מצרבות מעיקות (החיידק מוריד את אחוזי החומציות בקיבה, כך שהקיבה מפרישה מיצים חומציים נוספים, עובדה שמובילה לאותה תחושת צריבה מעיקה). כל אלו תחושות לא נעימות שרק גורמות לרצות להסתגר בבית. עם זאת, אם אותן תחושות תוקפות באמצע אירוע, המצב עוד פחות אידאלי, כך שחשוב לדעת מראש מה ניתן לעשות. כיצד אם כן ניתן למזער את הסבירות שהאירוע יופרע בעקבות אותו חיידק בעל שם מסובך? היעזרו במידע הבא!

תרופות קונבנציונליות לצד תרופות טבעיות

על מנת לטפל בתופעה, נהוג לשלב בין תרופות לבין התנהלות טבעית משלימה. מבחינת תרופות, נהוג להתאים אנטיביוטיקה ובמקביל לשלב תרופות קונבנציונליות שתפקידן למזער את החומציות שמופיעה בקיבה. הליך זה לעיתים יעיל, אך לרוב מהר מאוד מאבד מהאפקטיביות שלו. מדוע? ובכן ראשית מדובר בחיידק שמשכיל לפתח עמידות מפני אנטיביוטיקה, וסיבה שנייה היא שאותן תרופות שמורידות חומציות (לרוב מקלות על צרבת), בעצם משיגות תוצאה הפוכה – התרופות תומכות בחיידק ההליקובקטר. כיצד? כיוון שהחיידק בעצמו מפחית חומציות, כך שמבחינתו הוא משיג תנאי מחייה משופרים. מהו אם כן הפתרון, מה לעשות במקרה של הליקובקטר פלורי חוזר? ובכן אם מחפשים טיפול אמתי, אם רוצים לנהל אירוע באופן נטול מיחושים והסחות דעת כואבות, מוטב להתמקד בדרכי טיפול טבעיות!

ההליקובקטר חזר? הוא לא יהרוס לכם את האירוע!

הגידו שלום למזון מעובד

ממש כפי שהחיידק אוהב סביבה נטולת חומציות, כך הוא גם אוהב מזון מעובד. החיידק פורח בסביבה שמכילה תוצרי לוואי שמקורם בשומן טראנס, מאכלים מטוגנים, סוכרים, שומן רווי, חומרים משמרים, מלח וצבעי מאכל – כל מה שכביכול טעים וזמין. מכאן שאם לא רוצים לסייע לחיידק להתרבות, יש להיפרד ממזון זמין ובמקומו להעדיף מזון מזין ובריא, ולדבוק בדיאטה חדשה. עדיף לעבור למזון נטול מלח ולא מעובד, כך שירקות, פירות וסיבים מלאים מהווים נקודת מוצא מבטיחה.

סיבים וצמחים אידאליים

חשוב לדעת שרכיבים טבעיים מהווים עזר רב. כך למשל סיבי במבוק ידועים ביכולת המופלאה לספוח את החיידק (מנטרלים אותו). ישנו זן פרוביוטיקה (Bifidobacterium Longum) שנמצא באופן טבעי במערכת העיכול והוא ניחן ביכולות להרגיע את המערכת. ישנו סיב שתומך בקיומם של חיידקים ידידותיים Fibrulin)). ישנו סיב תזונתי שתומך בתהליכי עיכול טבעיים (Microcrystaline Cellulose). קיים צמח הכורכום שידוע כנוגד חמצון ושנחשב כאידאלי עבור ריפוי דלקות וכן הלאה.

יש מענה!

מכאן שאם רוצים להשתתף באירוע מבלי לסבול מהתקף כזה או אחר שנוגע לאותו חיידק קטן בעל שם ארוך, חשוב להיות מודעים מראש לשני דברים. ראשית שסובלים מהבעיה ושנית שמוטב להתמקד בטיפולים טבעיים – טיפולים חסרי תופעות לוואי או נזק משני. פה נחדד שעל מנת באמת לפתור את הבעיה, חשוב ביותר לקבל הדרכה מקצועית, כזו שתסביר כיצד נכון לשלב בין התוספים השונים, וכמובן שגם חשוב להקפיד על נטילה ממושכת. מכאן שאם יש אירוע ברקע וממש לאחרונה נודע לכם שהמיחושים שמהם סובלים נוגעים לתקיפה חוזרת של החיידק, יש למהר ליטול את התוספים השונים. עתה לאחר שהבנו כיצד החיידק פועל וכיצד ניתן להתמגן מפניו, נעבור לציין שהשתתפות באירועים עשויה להגדיל את הסיכויים להידבק בחיידק (חיידק ההליקובקטר אכן מדבק), ועל כן יש להקפיד על שטיפת ידיים, ועל הימנעות מאכילה מתוך כלים משותפים. רק בריאות!

נגישות