אירוע משפחתי: איך עושים את זה עם משפחה משולבת?

אם עד לפני מספר שנים המונח משפחה משולבת היה מונח לא מוכר, כיום רבים מבינים כי משפחה משולבת מהווה חלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי המודרני. בעידן שבו כל זוג שלישי בוחר להתגרש ורבים פותחים בפרק ב' ואפילו ג', ניתן לומר כי המסגרת המשפחתית הגרעינית כבר אינה היחידה בנוף אלא ישנן משפחות משולבות. משפחה משולבת היא משפחה המורכבת מהורים וילדים שאינם ביולוגיים לאחד מבני הזוג, אולם מקיימים אורח חיים משותף ואף רואים בעצמם כמשפחה לכל דבר ועניין, גם אם מדובר בחצאי אחים. כאשר מתרחש אירוע משפחתי, היכולת להפיק אירוע הופכת למורכבת וזאת בשל הרצון ליצור חוויה משותפת ומעשירה. כיצד ניתן לעשות את זה כאשר מדובר במשפחה מיוחדת כזו? להלן כמה טיפים שיסייעו לכם בתהליך:

שיתוף הילדים במהלך האירוע

בכדי להכניס את הילדים לאווירה של האירוע רצוי להזמין אותם לשיחה משותפת בבית או אפילו במסעדה. תופעה נפוצה ושכיחה אך מאתגרים לעיתים היא בניית מערכת היחסים בין הילדים לבין בני הזוג, ועל כן נצלו את ההזדמנות ואת האירוע המתקרב לטובת יצירת גיבוש משפחתי בדמות שיתוף הילדים במהלך האירוע – החל מהמוזמנים ועד האטרקציה המרכזית. במידה ומדובר למשל בחתונה של בני הזוג, הציעו לילדים לקחת חלק פעיל באמצעות הגשת הטבעות או נאומים משותפים, כל זאת מתוך מטרה לבנות מערכת יחסים חזקה בתוך המשפחה המשולבת.

התייעצות עם גורמי מקצוע

אירוע משותף ראשון במתכונת משפחתית משולבת עשוי להוות טריגר לחוסר ביטחון, דאגה ואפילו חרדה כתוצאה מהצגת המשפחה החדשה במתכונת מצומצמת או גדולה, בהתאם לסוג האירוע. בשל כך, רצוי לפני להתייעץ עם גורמי מקצוע מוסמכים שיכולים לסייע לכם באמצעות מתן כלים שבהם תוכלו להיעזר לטובת התמודדות עם האתגרים והקשיים בדרך להפקת האירוע אבל גם במרקם המשפחתי העדין אותו אתם רוצים לבנות לטווח הרחוק.

אירוע משפחתי: איך עושים את זה עם משפחה משולבת?

הורדת מתח באמצעות פעילות משותפת

הפקה וכן ארגון של אירוע הם פשוטים ודורשים לא מעט זמן וטיפול באלמנטים שונים. בכדי להוריד את המתח הכרוך באירוע, מומלץ לקיים פעילות משותפת עם הילדים אשר תפחית את המתח ואף תיצור יחסים אינטימיים וקרובים בין בני המשפחה, כמו למשל פיקניק משותף או אטרקציה בדמות חדר בריחה. הזמן איכות הזה יכול לא רק להפחית את המתחים שנוצרים כתוצאה מהפקת האירוע אלא גם ליצור גם גיבוש משפחתי רגע לפני האירוע.

זמן איכות לבד

במידה וישנם ילדים ביולוגיים של אחד מבני הזוג, חשוב להקדיש להם זמן איכות לבד ולא במסגרת המשפחתית. במסגרת זמן האיכות שיכול להתבצע בפארק, ים או אפילו סתם הליכה משותפת ניתן לגרום לילד להרגיש מיוחד וחשוב ובהתאם לכך לפתח מולו נתיב שיחה פתוח שבו הוא מספר אודות התחושות שלו בנוגע לאירוע ולמסגרת המשפחתית החדשה. הקדישו לכל ילד את הזמן שלו ודאגו להראות להם שאכפת לכם, כל זאת מתוך מטרה להימנע ממצב שבו הילד חש שהוא לא בלופ המשפחתי או חווה תחושה של אובדן שהינה תחושה נפוצה מאוד אצל ילדים כתוצאה מהתפרקות התא המשפחתי הביולוגי.

לסיכום, ארגון והפקה של אירוע הוא לא עניין פשוט, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במשפחה משולבת. אולם, באמצעות הדרכה נכונה מצד גורמי מקצוע וכן יצירת זמן איכות עם הילדים ביחד ובנפרד תוכלו לנצל את האירוע המשפחתי לטובת גיבוש, יצירת אינטימיות ואפילו חברות חדשה ומרגשת בין הילדים הביולוגיים והלא ביולוגיים המשתייכים למשפחה החדשה אותה אתם בונים ומטפחים באהבה רבה.

נגישות