מתלבשים על האירוע

ארגון ותכנון כל סוגי האירועים

מהשוקולד ועד לסוכריות: כל השיטות לשדרג עוגת שוקולד ליום ההולדת

עוגת שוקולד ליום ההולדת

בעידן שבו עוגות יום ההולדת הופכות לאטרקציה בפני עצמן בעקבות הרשתות החברתיות, רבים מבקשים ליצור עוגת יום הולדת  מרשימה ומשודרגת. כיצד עושים את זה? ובכן, תתפלאו לדעת כי גם עוגות "פשוטות" כמו עוגת שוקולד יכולות להפוך לעוגות מפוארות וטעימות במיוחד, כל זאת במינימום מאמץ ובמקסימום תוצאה. אם אתם בדיוק מתכננים מסיבת יום הולדת ורוצים לשדרג את העוגה כמה שלבים קדימה – להלן כל השיטות בהן תוכלו להיעזר לטובת שדרוג בסטייל.

גיוון השוקולד

השוקולד בו אתם משתמשים לטובת אפייה הוא מרכיב חשוב מאוד, בייחוד מבחינת הטעמים. דרך נהדרת לגוון את העוגה שלכם היא באמצעות שימוש בשוקולדים איכותיים המיועדים לאפייה כמו למשל שוקולד קליבו. מדובר בשוקולד עם ריכוז גבוה מאוד של קקאו והוא מתאים לכל סוגי האפייה, כאשר ניתן להזמין אותו דרך חברה מקצועית ומבלי לצאת מהבית. באמצעות מרכיב אחד ניתן ליצור שינוי עצום מבחינת הטעם אבל גם מבחינת הנראות של העוגה שלכם.

דף אכיל

דף אכיל מהווה דרך נהדרת לשדרג את העוגה באופן קל ופשוט, כל זאת באמצעות הדפסה של תמונה או כיתוב על גבי דף בצק העשוי מבצק סוכר. חשוב מאוד לאחסן את הדף במקום יבש ולהסיר את השקף השקוף השומר עליו לפחות כשעה לפני ההדבקה, מתוך מטרה ליצור מראה נקי ויפה לעין. את הדף מדביקים באמצעות חמאה מומסת או שוקולד גנאש, ובכך ניתן ליצור עוגה משדורגת ובעלת נופך אישי במיוחד ליום ההולדת.

זילוף קרם

באמצעות שקית זילוף ניתן ליצור קישוט יפהפייה, כל זאת באמצעות הכנה מראש של קרם כמו קצפת אותו אפשר להכין במספר דקות. מכניסים את הקרם לתוך שקית הזילוף, חורצים בתחתית חור ובעדינות מזלפים את הקרם על גבי העוגה בהתאם לטעמכם האישי. שימו לב כי אם מדובר בעוגת שוקולד חמה רצוי להמתין מספר דקות ורק לאחר מכן לזלף את הקרם עד להתייצבות שלו. לשדרוג נוסף פזרו מעט אבקת סוכר מעל ויש לכם עוגת יום הולדת מרשימה ושיקית במיוחד.

עיטוף באמצעות בצק סוכר

עיטוף של העוגה באמצעות בצק סוכר נחשבת לאחת הטכניקות המובילות של אופים מקצועיים בכל הקשור לעיצוב של עוגה, בייחוד לאור העובדה כי מדובר בבצק סוכר שאותו ניתן  לצבוע באמצעות צבעי מאכל ובהתאם לכך לגרום לעוגה הפשוטה ביותר להיראות עוגה מקורית אבל גם צבעונית במיוחד. שימו לב כי העבודה עם בצק סוכר היא מעט מורכבת למתחילים ועל כן רצוי להתחיל קודם כל בעיטוף המתבצע על עוגה בקוטר קטן ומשם להמשיך לעיטוף של עוגת יום הולדת גדולה. טכניקה היא שם המשחק ובאמצעות סרטונים ברשתות החברתיות אפשר לקבל מידע רב ערך לגבי הטכניקה והביצוע עצמו.

סוכריות

מי לא אוהב סוכריות? מעבר להיותן פריט עיצובי יפהפייה הן גם משתלבות נהדר בכל עוגה. ברשתות השיווק לצד חנויות המתמחות בדברי מאפה ניתן לבצע רכישה של סוכריות במגוון צבעים וסגנונות, בהתאם  לעיצוב אותו אתם רוצים ליצור בעבור העוגה שלכם. ניתן בהחלט גם לשלב בין מספר סוגים של סוכריות ובכך ליצור מערך צבעוני במיוחד של עוגה מיוחדת בעבור יום הולדת מיוחדת, ובמידה וישנם ילדים – תנו להם להשתולל ולפזר את הסוכריות בעצמם.

לסיכום, היכולת שלכם ליצור עוגה מרשימה ומשודרגת אינו קשה כפי שאתם חושבים. באמצעות מספר טכניקות אותן הצגנו לכם כאן תוכלו להפוך לאופים מקצועיים שמצליחים ליצור בעצמם עוגה מושלמת הכוללת מרכיבים איכותיים כמו למשל שוקולד, סוכריות ובצק סוכר.

נגישות