הלידה שהשתבשה: מה עושים במקרה של כריתת רחם?

כריתת רחם

היריון הוא אירוע מרגש ומיוחד. אירוע שמחכים לו רבות ושעתיד להוביל לדף חדש בחיים. עם זאת, היריון דורש מעקב רפואי ולא פעם כרוך בלא מעט טיפולים. לא תמיד ההיריון עובר בצורה חלקה ולעיתים יש צורך בהתערבות רפואית. התערבות רפואית בעת ההיריון תמיד מלחיצה וברוב הפעמים מותירה את הדמות המטופלת ללא הבנה מעמיקה בכול הנוגע לחלופות ולסיבות שמצדיקות מגוון פעולות. מכאן שאם היית בהיריון והתערבות רפואית רשלנית הובילה לאובדן הרחם, התחושה קשה ומתסכלת. עם זאת, לצד הקושי העצום, ראוי לדעת שאינך היחידה שעברה את הסיטואציה. מנקודה זו יש לדעת להביט קדימה, ובו זמנית להכיר מגוון זכויות ייעודיות. מה עושים אם כן במקרה של כריתת רחם בעת ההיריון? לרשותך מידע רלוונטי מקיף!

חושבת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?

בין אם כריתת הרחם הייתה מוצדקת, ובין אם איבוד הרחם הוא תוצאה של רשלנות רפואית, חשוב לדעת כיצד ממשיכים ומה ניתן לעשות. ראשית חשוב לדעת שאם אכן מדובר ברשלנות רפואית, מומלץ להגיש תביעה. לשם כך יש לאסוף את סך המסמכים והעדויות שנוגעות לאירוע. זה כולל תיעוד שנוגע למעקב הריון, סיכומי פגישות רפואיות, אבחון רפואי, מרשמים לתרופות וכדומה. לאחר מכן יש לגשת לעורך דין שמתמחה בתחום רשלנות רפואית ואף לעו"ד שמתמחה נקודתית בנישה של איבוד הרחם, ופשוט להתייעץ עמו. אותו עו"ד יחבור לרופא מומחה בנושא. רופא מומחה יסייע להבין מהם הסיכויים לנצח בתביעה ואף יידע לומר לאיזה סכום פיצויים ניתן לצפות. פה נציין שהנתונים מלמדים שרק בין 10 ל20 אחוזים מסך כריתות הרחם התגלו כמוצדקות, כך שגם אם הרופא הפרטי המליץ והתהליך נעשה, אין זה אומר שההמלצה הייתה נכונה. הנקודה היא שאם מתעורר חשד לרשלנות רפואית, רצוי לגשת ולברר בהקדם.

זכויות ייעודיות לנשים שאיבדו את הרחם

תהליך של איבוד רחם אינו פשוט. לא מנטלית ולא פיזית. לאחר הניתוח לא ניתן לחזור ישר לשגרה, אלא נדרש שבוע של מעקב בבית החולים, 3 שבועות נוספים מנוחה בבית ולמשך תקופה ארוכה ישנו איסור להרים דברים כבדים, כאשר התחושה הכללית מלווה בכאבים ובחולשה. במקביל, המצב הנפשי גם כן עשוי מאוד להיפגע, במיוחד אם היו תכניות ללדת ילדים. לאור הקושי המשמעותי חשוב להכיר את הזכויות לאחר כריתת רחם. ישנן זכויות שנוגעות להטבות מס, לעמלות בבנקים, לשיקום מקצועי, לקבל תו נכה וכדומה.

מגוון זכויות שמוטב להכיר

על מנת להבין איזו זכות רלוונטית ונחוצה, מוזמנת להכיר את סך הזכויות. ראשית חשוב לדעת שניתן להיות מוכרים כבעלי נכות רפואית ותפקודית. היכרות שכזו מזכה בסיוע חשוב בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו, כך שבין היתר עשויה להגיע קצבה (גם עבור נשים עובדות). כמו כן, ייתכן שמגיע שיקום מקצועי (מעל 20% נכות רפואית לצמיתות), ייתכן שעשוי להגיע תו נכה עבור חנייה, ייתכן שעשוי להגיע פטור מתשלומי מס (למשל מי שבעקבות איבוד הרחם סובלת מנכות בשיעור של למעלה מ75% עשויה להיות זכאית להטבת מס בעת משיכת סכומים מקופת הגמל) ואף ייתכן שאת זכאית לפטור ממס.

את לא לבד – שני צעדים מחזקים

לצד כל זאת, יש להכיר קבוצות תמיכה שמעניקות טיפים יעילים עבור ניצול הזכויות ושמעודדות להביט קדימה ולהבין כיצד נבנים מתוך הקושי הגדול. עוד ראוי לדעת שאם מבקשים להתנהל ביעילות מול הגופים הבירוקרטיים עבור מימוש זכויות, תביעת הביטוח הפרטי, תביעת ביטוח לאומי, או אם חושבים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מאת עו"ד שמתמחה בדיני נזיקין ורשלנות רפואית.

רק בריאות!

נגישות