שמחה וסטרס: איך מטפלים בחרדות ובדיכאון לפני החתונה?

לא מעט זוגות לפני חתונה נתקפים בתחושה של חרדה ואפילו דיכאון. למעשה, מדובר באחד הנושאים המושתקים ביותר בנושא של אירועים וזאת בשל אלמנט הבושה וכן החשש מפני התגובות של בן/בת הזוג כמו גם החברים, וזאת לאור הנחת המוצא כי יום החתונה הוא היום המרגש והשמח ביותר בחיים. חשוב להבין כי תופעה של חרדה ודיכאון לפני חתונה היא תופעה מוכרת שעלולה להתרחש אפילו ביום האירוע עצמו, וללא הכנה מוקדמת. חתונה היא צעד מהותי בחיים ובהתאם לכך יוצרת טריגר לחרדה וכן דיכאון כתוצאה משורה ארוכה של פחדים – החל מהמעבר לפאזה אחר בחיים, ההחלטה להיצמד לאדם אחד לכל החיים, חרדת ביצוע וכן תחושה של כישלון אישי שעשוי להתגבר כתוצאה מהלחצים המופעלים בזמן תהליך התכנון והארגון של יום החתונה. הלחצים הללו – פגישות עם ספקים, הזמנת אורחים ואפילו סידורי ההושבה הם גורמים ישירים לחרדה שמובילה בסופו של דבר גם לדיכאון, בייחוד בשל הקונפליקט בין היום השמח הזה לבין תחושת הפחד והחשש האישיים. על כן, אם אתם חווים חרדה ודיכאון רגע לפני האירוע החשוב ביותר בחייכם, זה הזמן לטפל, ולא להזניח.

טיפול בחרדה ודיכאון לפני חתונה – כך תעשו זאת

הקונפליקט בין האירוע השמח לבין הסטרס הוא קונפליקט שמשפיע מאוד על היכולת לשמור על מצב רוח מרומם, בייחוד בעבור גברים ונשים שסבלו בעבר מחרדה ודיכאון. כאשר חרדה ודיכאון אינם מטופלים בזמן, הם מחמירים עד לכדי השבתה משמעותית של שגרת החיים – כולל אפשרות לביטול חתונה או סיום מערכת היחסים לאחר זמן קצר, בשל התופעות הנלוות לדיכאון וחרדה. פנייה לקבלת טיפול דרך מכון המתמחה בתחום מהווה דרך יעילה ובטוחה לטובת טיפול בחרדות ודיכאון לפני החתונה. מכון חיבורים נחשב לאחד המכונים המובילים בישראל בתחום ומציע שורה של מטפלים מובילים, כאשר אחד המטפלים בתחום הוא ד"ר רן אלמוג פסיכולוג קליני מומחה בטיפול בחרדה ודיכאון. באמצעות עצם הפנייה לקבלת טיפול דרך ד"ר אלמוג כמו גם הצוות המטפלים המקצועי תוכלו ליצור נתיב שבו ניתן יהיה לקבל את מכלול החוויה האנושית כתוצאה מאירוע החתונה, לטובת יצירת עומק ומשמעות שתוביל בסופו של דבר להתגברות על התסמינים של החרדה והידכאון. צריך להבין כי החתונה היא רק טריגר למשברים קטנים וגדולים שמשפיעים על שגרת החיים. על כן, טיפול ממוקד בחרדה ודיכאון שבמסגרתו תוכלו לזהות את המקור לתחושות הללו וכן יצירת דפוסי פעולה מקדמים במקום המחשבות המגבילות מהווה את הדרך הטובה ביותר ליצור איכות חיים משופרת – בייחוד רגע לפני האירוע החשוב ביותר של חייכם.

שמחה וסטרס: איך מטפלים בחרדות ובדיכאון לפני החתונה?

שיתוף הוא שם המשחק

למרות שע"פ מחקרים נשים נוטות לסבול יותר מדיכאון וחרדה מאשר גברים, בשל תיעול כל האנרגיה לטובת תכנון החתונה וכן מתחים שהן חוות כתוצאה מארגון החתונה. אצל גברים החרדה והדיכאון נובעים לא פעם מתוך חשש למחויבות וכן תחושה של חוסר תפקוד, ולכן חשוב להבין כי שיתוף של המצב הן אצל גברים והן אצל נשים הוא חיוני לטובת התמודדות עם התופעות הנלוות של חרדה ודיכאון כמו למשל מצב רוח ירוד, חוסר חשק, רצון להתבודד וכן תופעות פיזיות כמו למשל ירידה בתיאבון, דפיקות לב מואצות, חולשה ועייפות מוגברת. שיתוף הוא שם המשחק מאחר ובן/בת הזוג שלכם יכולים לסייע לכם להתמודד ואף להציע תמיכה, כל זאת מתוך מטרה לייצר מקום בטוח של הכלה, בייחוד בתקופה מאתגרת כמו תקופת ארגון החתונה.

לסיכום, חרדה ודיכאון לפני יום החתונה ואפילו ביום עצמו הם לא גזרה משמיים. באמצעות פנייה לטיפול ממוקד כמו טיפול CBT וכן יצירת מערכת יחסים המבוססת על שיתוף, תוכלו להתגבר על התחושות הקשות ולהתמקד ביצירה של חיים חדשים ומאוזנים מבחינה נפשית.

נגישות